Neverbální komunikace u lidí se zrakovým postižením

Vydáno: 10.11.2015 • Autor:

Vážení přátelé,

máme tady v rámci klubovny téměř revoluční téma. Týká se neverbální komunikace u lidí se zrakovým postižením. Mnozí z vás si možná řeknou, že je to něco, co se vás netýká, protože se jedná o vizuální vjemy, ale nenechte se mýlit a pojďme bořit zaběhlé mýty! Víme všichni, že postoj člověka, to, jak na nás působí, nevnímáme jen zrakem nebo sluchem, ale i dalšími smysly (mnohdy šestými). A také my nějakým způsobem působíme při kontaktu s vidícími lidmi ať už jsou to přátelé, nebo oficiální situace, jako je pracovní a školní prostředí, pracovní pohovor, návštěva úřadu, apod. Neverbální komunikace zahrnuje hmat, mimiku, gesta, postoj celého těla, ale také vzdálenost mezi námi a tím, s kým mluvíme. Nakolik je zrakově postižený člověk schopen neverbální komunikaci vnímat a používat?

Ve spolupráci s firmou Everesta jsme zajistili velmi erudovanou a zkušenou dámu – PaedDr. Evu Fargašovou, CSc. Jako konzultantka, lektorka a kouč společnosti Everesta se orientuje zejména na vzdělávání manažerů všech úrovní, psychologii, prodejní a komunikační dovednosti. Přednášku na toto téma přijala jako výzvu, a přijede za námi až z Olomouce. Těší se na otevřenou diskusi s vámi.

Přednáška bude v pátek 25. listopadu 2016 od 10:00 (POZOR ZMĚNA ČASU!). Zájemci hlaste se prosím Lence (klubovna@vycvikvodicichpsu.cz) nejpozději do středy 23. 11. 2016. Rozhodně si téma nenechte ujít, myslím, že je to jedinečná příležitost jak zlepšit a zkultivovat své vystupování na veřejnosti.

Těším se na hojnou účast!
Pěkné dny
Lenka

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód