Exkurze do tramvajové vozovny v Medlánkách

Vydáno: 9.10.2017 • Autor:

Milí přátelé,

přeposílám pozvánku od pana Josefa Konečného, který pracuje v brněnském TyfloCentru jako konzultant pro odstraňování architektonických bariér. Zájemci o exkurzi, hlaste se prosím přímo jemu (kontakty níže):

Pokud někdy cestujete po Brně tramvajemi, tak jistě víte, že Dopravní podnik města Brna provozuje nejméně 5 různých typů vozidel, která se od sebe navzájem liší, například počtem i tvarem schodků za vstupními dveřmi, rozmístěním běžných i vyhrazených sedadel, rozmístěním otevíracích tlačítek atd., což nevidomým cestujícím může někdy docela zkomplikovat orientaci uvnitř vozidla.

Proto vás zveme na exkurzi do tramvajové vozovny v Brně – Medlánkách, kde budete mít příležitost si podrobně v klidu prohlédnout interiéry všech typů tramvají, které DPMB provozuje a zeptat se na cokoliv, co s problematikou samostatného cestování nevidomých ve vozidlech městské hromadné dopravy souvisí, přímo bývalého provozního ředitele DPMB ing. Valníčka.

Tato exkurze může být zajímavá především pro držitele vodicích psů, pro které Dopravní podnik připravil jednu novinku, se kterou nás pan Valníček při této příležitosti také seznámí. Proto s sebou vezměte i své čtyřnohé průvodce.

A teď to nejdůležitější.
– Exkurze proběhne v sobotu 21.10.2017 od 10 do 12 hodin.
– Doprava nevidomých účastníků bude zajištěna zvláštním autobusem ze smyčky trolejbusů u Hlavního nádraží, odjezd v 9:40 hodin.
– po skončení exkurze – cca ve 12 hodin – bude zajištěn i odvoz zpět k Hlavnímu nádraží.
– ve smyčce trolejbusů se nás ujme vidící průvodce, který nám pomůže s nástupem do autobusu a bude se nám věnovat i během exkurze

Pokud je mezi vámi někdo, kdo bude potřebovat doprovod v oblasti Hlavního nádraží do trolejbusové smyčky, tak mi, prosím, zavolejte na tel. číslo 774 715 110 nebo mi napište na e-mailovou adresu bariery@tyflocentrumbrno.cz

Abychom měli alespoň orientační přehled o počtu potencionálních účastníků této akce, tak mi, prosím, na výše uvedené kontaktní údaje, také dejte vědět vy všichni, kteří se tam s námi chystáte. Děkuji.

Těším se na setkání s vámi.

Pepa

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód